]>

Wat is een midi keyboard

Wat is een midi keyboard ? Een midi keyboard is een keyboard waar geen geluid aan komt maar dient om midi informatie in je DAW in te voeren, het ziet er uit als een normaal keyboard, maar zonder interne sounds. Je DAW registreert de noten die je speelt, en als je een midi controller keyboard hebt dan zitten daar extra knoppen op waar mee je virtuele instrumenten kunt bedienen.

Op dit moment zijn alle keyboards aanslag gevoelig en hebben ze een USB aansluiting, je sluit een midi keyboard aan op je usb poort, en niet op je audio interface. We hebben een ruime selectie midi keyboards en midi controllers van rugzak formaat tot en met grote 88 toetsen full size piano toetsen, somminge keyboards zijn speciaal gemaakt voor speciale toepassingen zoals ableton en cubase

Een MIDI-keyboard is een elektronisch toetsinstrument, wat in eerste instantie veel weg heeft van een normaal keyboar of piano. Een MIDI-keyboard geeft zoals eerder aangegeven zelf geen geluid, maar zet de toetsen die je bestpeeld om in MIDI-data. Software op de computer of laptop vertaalt deze midi informatie weer om naar muziek noten en zo vervolgens  naar geluid, audio .  

Wanneer heb je een MIDI Keyboard nodig ?

Een MIDI-keyboard heb je nodig al je geen zin hebt om alle note met een computermuis of gewoon keyboard in te voeren. Als muziekant  hoef je je muis en toetsenbord veel minder te gebruiken om melodieën in je DAW in te voeren.  Ook al ben je geen ervaren toestenist, met een midi keyboard voor je ea veel sneller in, maak je een fout jeen probleem met je muis zet je de note wel op de juiste plaats.

BOVEN €50 GRATIS VERZONDEN

3 JAAR GARANTIE

14 DAGEN BEDENKTIJD

BETAAL ACHTERAF