25-10 Roland DAY

Als alles loopt zoals het moet lopen gaat 25 oktober de boeken is Roland Day ! Op deze kunnen we eindelijk de nieuwe producten van Roland op halen in belgie en zijn we een van de eerste in europa die de lang verwachte producten van Roland uit voorraad kunnen leveren, welliswaar beperkt maar voor de snelle beslissers zijn er zeker kansen.

Roland is weer helemaal terug, de aira serie was al een groot succes, en de daarop volgend uitgekomen boutique serie al helemaal.

Wat kunnen we dinsdag in huis hebben:

Roland System 8

De Roland SYSTEM-8 is de grote broer van de  Roland SYSTEM-1 Plug-out synthesizer. Deze grotere broer is uitermate geschikt voor gebruik in de studio maar ook voor gebruik op het podium met zijn 49 full-size toetsen. Op deze synthesizer kan je  drie verschillende plug-out synthesizers te laden die tijdens livegebruik direct kan aanspreken. In de eerste bank zit de SYSTEM-8 plug out synth en hij komt met de juno 106 bank en de jupiter 80 plug out. Wij hebben hem al gehoord en moeten zeggen dat we zwaar onder de indruk zijn.

Roland TR-09

De Roland TR-909 is opnieuw uitgevonden  met de Roland TR-09 drumcomputer, een analoog-gemodelleerde drumsynth. De synthesizer maakt gebruik van het eerder genoemde  'ACB' analog circuit behaviour: het geluid en de feeling van de TR-909 zijn opnieuw gerecreëerd door perfect moddeling van alle losse componten uit de originele drum computer. De sounds zijn zelfs weer beter dan de 909 uit de aira tr-8 alleen heeft die wel een voordeel dat er meerdere sounds in kunnen zoals de 808 en de 707 en 727.

 

 

Roland Tb-03

Tja wat moeten we er nog over zeggen, met Aira had roland al een geweldige 303 clone maat met de tb-03 heb je de perfect look en feel van de originale 303.
Voor de fans die willen vergelijken zullen we een opstelling maken met de echte 303 en de nieuwe 303, kom maar checken  !