Hoe belangrijk is Gehoorbescherming eigenlijk?

https://www.facebook.com/i4muzique

Door: Rens van Os

GetFileAttachment-7

Het festival seizoen staat weer voor de deur en dan is het in heel het land een groot feest. Helaas zitten hier ook risico’s aan verbonden. Waar veel mensen niet bewust bij nadenken is dat je door al die harde muziek een flinke gehoorbeschadiging kunt oplopen. Vandaar dat wij even de feiten op een rijtje hebben gezet. Voorkomen is beter dan genezen!

Dat we in Nederland in zijn voor een feestje dat was algemeen bekend.

Maar hoe vaker je naar harde muziek luistert hoe groter de kans op een gehoorbeschadiging. Je oren hoeven maar heel kort blootgesteld te worden aan harde muziek en je kan al een piep in je oor krijgen. Met als gevold overgevoeligheid van dagelijkse geluiden of verminderd gehoord. Als je regelmatig harde muziek luistert voor een langere periode, heb je een verhoogde kans op gehoorschade. In je binnenoor zitten haarcellen die dan te veel blootgesteld worden aan hard geluid waardoor ze beschadigen en afsterven. Met als gevolg dat je minder goed hoort (lawaaislechthorendheid) en dit kan lijden tot hyperacusis of tinnitus. Oplossingen. Er zijn verschillende soorten/merken oordoppen op de markt. Je kunt oordoppen dragen met verschillende soorten filters zodat je optimaal kan genieten als je een club, kroeg, of festival bezoekt. onze oordoppen zie je bijna niet zitten en je kunt de muziek nog steeds goed horen. ‘schuimdoppen’ worden niet geadviseerd om te gebruiken tegen harde muziek, vaak passen deze niet goed passen en het gehoor daardoor onvoldoende word beschermd.

Oordoppen.

Thunderplugs:

Thunderplugs passen erg comfortabel in het oor door de zachte silicone behuizing. Deze is voorzien van een geluidsfilter die 20dB dempt op alle frequenties. Waardoor je alles nog goed kunt horen maar dan net wat zachter. Ideaal voor uitgaansgelegenheden en het maken van muziek. Door het afvlakken van de hoge dB’s is het vaak dat je een gesprekspartner beter kunt verstaan.

Interesse gekregen in deze oordoppen? Je vind ze in de onderstaande link.

http://www.i4-muzique.nl/thunderplugs-oordoppen.html

Apline:

deze universele oordoppen worden geleverd met 3 verschillende filters. low protection, medium protection en high protection. Zodat je voor elke situatie de juiste filter kunt gebruiken. Ook deze filters zijn zo gemaakt dat je alle geluiden wel blijft horen. En je niet word afgesloten van de omgeving waar je op moment bent. Deze oordoppen geven geen allergische reactie’s en bevatten geen weekmakers.

Interesse gekregen in deze oordoppen van alpine ? Je vind ze in de onderstaande link.

http://www.i4-muzique.nl/alpine-musicsafe-pro-gehoor-bescherming.html

Noizezz.

Deze luxe en perfect zittende oordoppen zijn er in veel soorten en maten zodat je altijd de juisten oordoppen hebt waar je specifiek naar op zoek ben als eerst vinden we de ‘standaard’ oordoppen van Noizezz in het paars (mild), groen (medium), oranje (strong) en rood (extreme).

Paars (mild)

Word geadviseerd voor:

Vliegtuigpersoneel en omgevingslawaai.

Groen (medium)

Word geadviseerd voor:

Horeca, festivals, industrie, leerkrachten in sportzalen, zwembaden en crèches.

Oranje (strong)

Word geadviseerd voor:

Motorrijden, hyperacusis, industrie, concerten en klussen.

Rood (extreme)

Word geadviseerd voor:

Industrie, bouw, circuit bezoek en vuurwerk.

Noizezz Muziek Filter

Daarnaast is Noizezz ook gespecialiseerd in gehoorbescherming voor de muziek industrie. Met daar in muziekfilters die uniek zijn in hun soort. (mild, medium en strong). Demping maar met behoud van de kwaliteit van de muziek, alle frequenties worden evenenredig gedempt wat zorgt voor een perfect beleving ( ik heb ze zelf ook, Harold i4-muzique)

Zalmkleur (mild) Word geadviseerd voor:

Soloblazers, strijkers, klassieke zangers (-10dB)

Grijs (medium)

Word geadviseerd voor:

Kopblazers, DJ’s ,werknemers die constant in de muziek werken.

Wit (strong)

Word geadviseerd voor:

Slagwerk muzikanten, uitgaan en werknemers die constant in de muziek werken.

Interesse gekregen in deze oordoppen? Je vind ze in de onderstaande link.

http://www.i4-muzique.nl/catalogsearch/result/?q=noizezz

Heeft U nog vragen dan kunt U altijd contact met ons opnemen, ook voor doppen op maat

Heeft u iets gehad aan dit Item ?

Deel / Share / Tweet

https://www.facebook.com/i4muzique

I4-muzique

Hoogstraat 151
5615pc eindhoven
www.i4-muzique.nl

040 2982368