Welke DJ Controller / Mixer

De scholen gaan weer beginnen en ook de DJ scholen staan weer klaar om te gaan beginnen met hun DJ Lessen. Het lijkt ieder jaar wel populairder te worden. Hing vroeger madonna op de zolderkamer, dan hangt er vandaag Tiesto, hardwell op de kamer.

Als de Dj's in spe op les gaan of zichzelf het vak meester willen gaan maken is het handig om thuis een egien controller te hebben, een geluk ge tijd van investeringen van meer dan € 2500,- liggen ver achter ons.

De keuze:

Voordat je tot de aankoop van dj gear over gaat , moet je je een aantal zaken afvragen, met welke software wil ik gaan draaien ( bij dj's die les gaan nemen kan je eens bij je docent informeren) heb ik een voorkeur voor een bepaald merk, wil ik met een pc / apple mac notebook / desktop gaan draaien of wil ik met een Ipad gaan draaien ( let op we hebben het dan over een apple ipad !)

De meeste DJ-scholen gaan uit van een PC of een apple computer, en werken met de software " Traktor " of Serato. Natuurlijk is er voor ieder budget een goede dj controller.

 

Instap DJ Mixer / controller:

Binnen de instap controllers hebben we het over controllers tussen de €59 en € 170,- we adviseren dan controllers van het merk Hercules. Deze controllers worden geleverd met gratis software, meestal is dat DJuced, maar deze dj controllers werken natuurlijk ook met andere software zoals virtual DJ en Traktor ( van Native instruments).  De 2 populairste dj controllers zijn:

Reloop Mixtour

Hercules glow

Hercules instinct s

Ook heeft hercules een aantal controllers die met de ipad werken:

Hercules universal

Mid Range DJ Controller / Mixer

In het miiden segment van de dj controllers zitten we tussen de € 180 en € 300,- en moeten we ons ook afvragen of we een 2 kanaals controller of een 4 kanaals mixer willen ( 2 kanaals wil zeggen 2 "platen" tegelijkertijd, bij 4 kanelen kan je natuurlijk 4  nummers afspelen maar je kan ook kanalen aan samples en loops toe wijzen. De 2 kanaals dj controllers van numark en reloop die hier onder staan worden door veel dj scholen gebruikt.

2 kanaals Dj Controllers

Deze dj controllers worden veel gebruikt door dj scholen, deze controllers zijn schappelijk geprijst en hebben alle fucties die je mag verwachten.

 

Numark Mixtrack Pro 3

Reloop Beatmix 2

Beide mixers werken met serato intro, welke evt later is te upgraden aar een full version van serato, de reloop beat mixer is iets groter , degelijker en heeft de jog wheels verder naar achteren zitten wat de kan op fouten verkleind

4 kanaals DJ Mixers

Ook deze 4 kanaals controllers werken met serato intro en hebben we een voorkeur voor de reloop controller, mocht je voor de reloop kiezen heb je kans op een unit met een full version van serato.

Reloop beatmix 4

Reloop terminal mix 8

Top Range dj controller:

 

native instruments Kontrol Traktor s4

Native instruments Traktor kontrol  s2

Native instruments traktor kontrol S8

Pioneer ddj sx

Pioneer DDJ sz